Lyssna och Titta

Några låtar

och ett antal filmsnuttar
Lyssna

De här två låtarna är några av de vi spelade in under en fantastisk helg i slutet på januari 2013 på Tolvsbo Bergsmansgård i Söderbärke i sydvästra Dalarna. Dicken Hedrenius inspirerade oss under några dygn och han hörs också på några av låtarna.

Låtarna är inspelade söndagen den 20 januari i mp3-format på en liten Roland Edirol som stod bakom(!) Anders när han sjunger på I Got The Stinger, därav den något ljudsvaga upptagningen av sången.

La Roulotte

En låt vi lånat från ett av våra franska favoritband, Hot Antic Jazz Band. En bit in i låten gör Dicken ett vackert solo på slidetrumpet(!).

I Got The Stinger

Jabbo Smith, samtida trumpetare med Louis Armstrong, skrev låten. Mats och Dicken flätar ihop sina tromboner innan Anders tar tag i sista chorus.

Nästa låt spelades in på Societetshuset Källör i Östhammar en afton i maj 2019 när vi engagerats av den lokala jazzklubben, Roslagen Swing and Sweet.

Hindustan

Skriven i Chicago 1918 av Oliver Wallace och Harold Weeks. Inspelad bland annat av Sidney Bechet and his New Orleans Feetwarmers 1950.

Sunset Café Stomp spelades också in på Tolvsbo Bergsmansgård 2013. Dicken står för första trombonesolot

Sunset Café Stomp

Percy Venable skrev låten som allra först spelades in av legendariska Louis Armstrongs Hot Five på skivbolaget Okeh i Chicago i november 1926.

Titta
Just Gone

Tillbaka på Thunströmska i Falun 2019. Just Gone har alltid varit en av våra favoritlåtar. Vi hörde den första gången live på tradjazz-festivalen i Breda, Holland.
Miss Lulu White´s Red Hot Creole Jazz Band spelade den. Ett fantastiskt band med ett fantastiskt namn.
King Oliver, Louis Armstrong´s läromästare var med och skrev låten.
Mats Eriksson gjorde inspelningen.

Hummin’ To Myself

Den här videon spelade Dicken Hedrenius in under en fantastisk helg på Dala-Floda Värdshus i början på november 2019. Vi sitter och repar på en relativt ny låt och Dicken plockade fram mobilen.

Bourbon Street Parade

Kvällsspelning på Thunströmska Caféet i Falun, den supervarma sommaren 2018. Den ljumma kvällen gav oss riktiga New Orleansvibbar. Kolla fläkten bakom Ingrid.
Inspelningen gjord av Kristina Carlborg.

I lost my girl from memphis

Den här inspelningen gjordes 2010 på Restaurang Louis på Medborgarplatsen i Stockholm medan de fortfarande hade öppet.
Filmen inspelad av Åke Lövenklint.

Shine

Den här inspelningen gjordes lördagen den 23 november 2013 på kulturscenen Gamla Elverket i Falun. Gästartist är Dicken Hedrenius på trombone.
Inspelningen gjordes av Peder Melin.