Nu finns det lite nytt att titta och lyssna på!
Kolla också in Min granne…

Jazz-o-Bloggen

 

Aktuellt just nu

… och tidigare händelser

Min granne..

Pandemin ger sig inte så vi kommunicerar fortfarande mest via elektroniska medier i stället för...

Vad händer ?

Corona gör det svårt med spelningar i (v)år också. Vi ska i stället försöka lägga ut lite...

Lyssna på några låtar

La Roulotte

En låt vi lånat från ett av våra franska favoritband, Hot Antic Jazz Band. En bit in i låten gör Dicken ett vackert solo på slidetrumpet(!).

I Got The Stinger

Jabbo Smith, samtida trumpetare med Louis Armstrong, skrev låten. Mats och Dicken flätar ihop sina tromboner innan Anders tar tag i sista chorus.

Blenda’s firar 40 år

 

1979 – 2019

and still goin’
Om oss

Blendas Traditional Jazz Band har sin bas i Falun-Borlänge och uppträder på den lokala, regionala och ibland även på den nationella scenen.

Vår musik är främst den traditionella jazzen från New Orleans, Chicago och New York på 1920- och 30-talen samt revivalperioden på 1940- och 50-talen.

Vårt speciella sound får sin prägel av kompet, med washboard och tuba vid sidan av piano och banjo …

En kort resumé 

Tanken på att bilda ett band som spelade traditionell jazzmusik föddes av Björn Carlborg när hans tidigare spelkompisar från gymnasietiden i Falun började komma tillbaka till stan efter studier, familjebildning och andra värdsliga ting.

Efterhand formerades styrkorna och med Björn på klarinett, Mats på kontrabas, Sven-Erik på ventilbasun (!), Per Mittjas på piano, Per Hamne och ibland också/eller Lasse Roddar på banjo och Eva Hammarsten på brädan var Blenda född … 

Är det något du undrar över?

 

Lämna gärna ett meddelande

9 + 1 =