Blenda's Traditional Jazz Band
HemBandetLjudklippGalleri In English   
Anders Bength
Född i Vansbro, som en annan stor, svensk jazztrumpetare utan "efternamn"! Har annars rötter i stora delar av Dalarna, hur nu det gick till. Bandets ekvilibrist på nya texter till gamla låtar vid jubileum, födelsedagar mm. Spelar trumpet och kornett och delar dessutom sånginsatserna med Mats.

Trumpet - Martin Committee, 1996
Kornett - Olds, 1949

Björn Carlborg
Född i Nacka, men även han har haft Falun som adress sedan barndomen. Bandets encyklopediska resurs på New Orleansjazz. George Lewis och Johnny Dodds är några av Björn´s ledstjärnor. Håller även viss uppsikt på Blendas ekonomi och arkiv.

Klarinett - Malerne Paris, från 1930-talet

Eva Hammarsten
Född i Östersund men mantalsskriven i Falun sedan unga år. Gift med Mats. På grund av detta har Blendas ockuperat deras olika vardagsrum under alla år för att båda skulle kunna vara med och repetera när barnen var små. En beundransvärd insats för kulturen! Eva spelar washboard.
I hennes fall en bräda av det välkända fabrikatet Blenda Brädet, tillverkad i småländska Hohult på 1920-talet, pietetsfullt modifierad av händige maken som kompletterat med några lämpliga percussionseffekter.

Ingrid Nord
Född och uppvuxen på Brynäs i Gävle men med rötter i Böle och Linghed i östra Dalarna. Har spelat piano sedan början på 1950-talet, strax efter att hon kunde gå och prata rent. Har älskat jazz hela livet men har tagit en omväg via högskola och klassisk skolning. Landade alltså i rätt miljö vid flytten till Falun. Jobbar som pianopedagog vid Dans o Musikskolan i Falun.

Mats Hammarsten
Född i Stockholm men Falubo sedan barnsben. Mångkunnig multiinstrumentalist med många musikaliska muskler. Mestadels trombonist som understundom brister ut i sång. Hängiven skidåkare.
Trombone - Kanstul 1602-B, 2010
Mats är även stolt ägare till en King Conservatory model 1105, 1926 med "tuning on the playing side" vilket betyder att luren stäms på "drag"-sidan. Ovanligt!

Per Hamne
Född i Falun med ett hjärta som klappar för pedagogiken, i synnerhet den som utövas i matematikens och fysikens tjänst. Har ett starkt utvecklat sinne för ädla drycker, speciellt tyska, vita viner. Dessa båda kompetenser utnyttjar Per ibland vid ett närmast vetenskapligt och ursprungligt framställande av en mousserande dryck av god kvalitet.
Tenorbanjo - Gibson Tb3, 1927.
Spelar ibland också på Mats´
Tenorgitarr - Levin Orkestermodell, 1938

Sven-Erik Roos
Född i Långshyttan i södra Dalarna men bor sedan ungdomen i Borlänge. Använder sin tuba i flera olika sammanhang men självklart är Blendas´centrum i hans musikliv.

Tuba - Conn 20J frontbell, 1963. Inköpt på eBay-auktion från USA, utan rimliga garantier, men visade sig vara ett ypperligt instrument. Ibland har man tur! Vid gatuparader använder han en
Sousaphone - King, 1952


Alla porträttfoton tagna av Joakim Rissveds

Blenda's Traditional Jazz Band • info@blendas.se • Tel:023-17235 (Björn Carlborg)