Blenda's Traditional Jazz Band
HemBandetLjudklippGalleri In English   

Blandade Blendabilder
En bild från en synnerligen trevlig helg på Tolvsbo Bergsmansgård i Söderbärke i januari 2013. Dicken Hedrenius, den eminente trombonisten och musikanten, inspirerade oss några dagar med stor entusiasm. Vi går fortfarande med lyckliga leenden på läpparna!

Folkligt, festligt och fullsatt på Restaurang Louis i Stockholm. Vi spelade där senast den 30 oktober 2010 och det var nog en av Blenda´s bästa spelningar!

En liten stilstudie från samma tillfälle.

Flera gånger har vi spelat på fantastiska Wasabryggeriet i Borlänge. Den här bilden är från våren 2009.

Vi kan inte undanhålla Er en liten interiörbild från en mycket trevlig privat fest på Carl Larsson-gården i Sundborn i september 2007. Vilken miljö och vilken kul spelning det blev!

Hembygdsföreningen i Torsång utanför Borlänge i slutet av juli 2007. Lillälven fick bli Mississippi för några timmar.

I juli 2007 hade Citroën 2CV-klubben världsmöte på Rommehed i Borlänge. Här står vi bakom en av mer än 2000 olika Citroëner efter en kul spelning med Anders konferencierande på fyra!! olika språk.

Spelning på "Tuppen" i Östanfors, Falun 2005. En stolt trumpetarfader spelar på vernissage med dotterns verk.

Cityfesten i Gävle 2005. Hemmaplan för Ingrid på pianot. Uppvuxen på Brynäs som hon är.

Man skulle kunna tro att vi är på sjön av utsikten att döma men här spelade vi för en massa lantmätare på ett chartrat tåg mellan Falun och Grycksbo i juni 2004.

På plats i Slusscaféet under Runndagarna. Alltid festligt, folkligt, fullsatt.

Några år åkte m/s Slussbruden över Runn till Torsång för att hämta publik till Tradjazzfesten vid Slussen. Vi bidrog med stämningsmusik under resan inför kvällens övningar.

Posering inför en Tradjazzfest vid Slussen i Falun. "Gästartist" är Calle Wetterhall och året är 2002.

Tradjazzfesterna vid Slussen startade alltid med en parad vid lunchtid genom centrala Falun. Vid några tillfällen stötte vi ihop med Frälsningsarmén som glatt svängde med i Pärleporten.

Jesse Lindgren ställde upp en helg i februari 2002 för att bibringa oss sina allomfattande kunskaper i tradjazz, ansvarig för Svenskt Visarkiv´s jazzavdelning som han är. Vi bodde helpensionerat på Klosters Herrgård utanför Hedemora och trakterades både bittida och sent med kulinariteter ur det lokala köket.

En stolt Anders Bength pekar på en Blenda-dekal på ort och ställe i New Orleans.

Hela bandet framför Preservation Hall i New Orleans på våren 1999.

Tidningsrecension från en av flera Kreolska Aftnar på Scandic Hotel i Falun 1998. Lyckade och välbesökta tillställningar med topporkestrar som gästartister. Vid detta tillfälle i mars var Jesse´s New Orleans Band huvudattraktion. De passade på att spela in live-CD`n "Real Live" på den kända etiketten YaYa Records.

Den eminente träblåsaren Janne Åkerman gav oss en rejäl duvning i tradjazzens konster en helg i mars 1989 med en avslutande spelning på dåvarande restaurang Lilla Gourmet i Falun.

Bent Persson´s första gästspel i bandet i februari 1988. En förfrågan som kändes som en våldsam chansning slutade med att Bent sa ja till att komma och trimma oss en helg. Vi hade fixat en avslutande spelning på nu sedan länge avsomnade Pelles Krog.

Vårt hittills enda framträdande på tradjazzfestivalen i Askersund. Festivalen 5-års jubilerade 1987 och vi spelade i gymnasieaulan och bevisligen uppe på hembygdsgården.

Tidningsrecension från november 1983. Ett av Blenda´s allra första offentliga framträdanden. Huvudattraktion var den fortfarande verksamma engelsktalande duon Kesselofski & Fiske med några burleska nummer ur den engelska Music Hall-traditionen.


Blenda's Traditional Jazz Band • info@blendas.se • Tel:023-17235 (Björn Carlborg)